Kádár Krisztának, a Bögözi Általános Iskola 15 éves diákjának képeiből nyílt festészeti és rajzkiállítása pénteken, az udvarhelyszéki tanintézmény alsó szintjén. A tárlatot hétköznapokon, a tanítási idő alatt lehet megtekinteni.

Nem mindennapi eseménynek adott otthont április 20-án, pénteken délután a Bögözi Általános Iskola, ekkor nyílt meg az iskola diákjának, az alig 15 éves Kádár Krisztának az első önálló rajz és festészeti kiállítása. A közel 40 rajzból és festményből álló tárlat darabjai a tanintézmény folyosóinak falait fogják meghatározatlan időre díszíteni.

– A kiállítás megszervezésével Krisztának szeretnénk esélyt adni arra, hogy kibontakozzon, megmutassa festményeit a világnak, hogy ezáltal személyiségét, rajzaiba, festményeibe foglalt érzéseit, a természet iránti szeretetét és nem utolsósorban tehetségét kifejezze – mondta a pénteki megnyitón Pál Tamás iskolaigazgató.

Kádár Kriszta öt évvel ezelőtt, 10 éves korában kezdett el komolyabban foglalkozni a rajzolással és festéssel, tehetségére természetesen felfigyeltek diáktársai, illetve tanárai is, közöttük Istók Emőke festőművész is.

Istók Emőke számára nem ismeretlen a rajzolni, festeni, kézimunkázni szerető gyermekek foglalkoztatása, a tehetséges művészpalánták felkarolása, hisz a Pro Life Alapítvány által támogatott és bárki számára nyitott felsőboldogfalvi alkotóműhelyben gyakran találkozni olyan fiatalokkal akik alkotva játszanak, avagy játszva alkotnak.

– Minden újabb munkája újabb lépést mutat a fejlődés útján – mondta Kádár Kriszta alkotásaival kapcsolatban, dicsérve a fiatal művész kitartását és „jó rálátását a dolgokra”.

Hobbiból rajzol és fest. Ez akár változhat is.
Fotó: Szász Csaba

Kriszta, mint mondta, hobbiból rajzol és fest és ez egyhamar nem is fog változni. Bár arra még korainak tartja az időt, hogy már most a művészi pálya mellett tegye le a voksát, ezt a lehetőséget a későbbiekben nem tartja kizártnak.

A bögözi tanintézményben nyílt kiállítást hétköznapokon, tanítási idő alatt, reggel 8 és délután 3 óra között tekinthetik meg az érdeklődők.