Először rendeztek Felsőboldogfalván ünnepséget a Magyar Kultúra Napja alkalmából, melyen az anyaországi testvértelepülés, Dorog küldöttsége is részt vett.

Miután tavaly Dorogra látogattak a Felsőboldogfalviak, idén az anyaországi testvértelepülésről érkezett küldöttség, hogy együtt ünnepeljenek a székely település művelődési házában tartott rendezvényen, melyet a Felsőboldogfalváért Egyesület a helyi önkormányzattal közösen szervezett meg a Himnusz születésnapja, a Magyar Kultúra Napja alkalmából, január 21-én, vasárnap.

A Himnusz eléneklése után Sándor József, Felsőboldogfalva polgármestere, majd dr. Tittmann János, Dorog polgármestere mondott köszöntőt, mindketten a nap jelentőségét, illetve a közös ünneplés fontosságát hangsúlyozták beszédükben.
A kulturális műsor a dorogi zeneművészek előadásával kezdődött, ezt követte Farkas Balázs, a helyi Fülöp Áron általános iskola diákjának szavalata. A műsor az alig másfél éve alakult Iglice néptánccsoport ünnepi előadásával folytatódott (csoportvezető: Fekete Judit, táncoktatók: Faluvégi Erzsébet és Fülöp Csaba), majd a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjának, Zilinczky Nóra dalcsokrát hallhatták a jelenlévők, aü ünnepi műsort pedig Lajos Ágnes, a helyi általános iskola pedagógusának szavalata zárta.


A dorogi zeneművészek előadása

Egy rövid szünet után dr. Hermann Gusztáv Mihály egyetemi docens, történész tartott előadás a székelyek eredetéről.

A székely himnusz eléneklése után a jelenlévők a dorogi és a helyi festőművészek (köztük Istók Emőke) alkotásaiból a helyszínen nyílt kiállítást tekinthették meg, majd a ünnepség díszvacsorával zárult.

Felsőboldogfalva és Dorog idén augusztusban ünnepli a testvértelepülési szerződés aláírásának ötödik évfordulóját.