Idén összesen 14 munkaszüneti nap lesz, ezekből három hétvégére esik. Aggodalomra azonban semmi ok, lesznek hosszú hétvégék is.

A hivatalos munkaszüneti napok közül kettőt már magunk mögött tudunk, így valójában már csak tizenkettő maradt hátra. Kezdjük mindjárt egy jó hírrel: januárban lesz még egy szabadnap, mégpedig 24-dike. A rossz hír, hogy ez egy keddi napra esik – legalább lesz időnk nyugodtan szétnézni az udvarhelyi piacon...

Bő két és félhavi böjt következik, már ami a szabadnapokat illeti: április 16-án és 17-én ünnepeljük a húsvétot. Ekkor ugyebár három napot is tudunk pihenni egymás után, más kérdés, hogy ilyenkor rendszerint sem a nők, sem a férfiak nem kipihenten ébrednek a húsvétot követő kedden...

A május elseje idén nem tol ki velünk, a lehető legjobb napra, hétfőre esik, nem úgy a munkaszüneti napként idén debütáló gyermeknap: a június elsejei gyermekzsúrok ugyanis csütörtökön lesznek. A nyár első hónapjának kezdetén a kormány jóindulatára leszünk bízva: június 4-5-én pünkösdöt ünnepeljük, ezek szintén munkaszüneti napok lesznek, s ha netán június 2-át is „megadják”, amire az előző évek gyakorlata szerint bőven van sansz, akkor egy ötnapos minivakációra mehetünk.

Munkaszüneti nap továbbá augusztus 15-dike is – ismét kedd, ismét piac...

November 30. viszont csütörtökre esik, december elseje értelemszerűen péntekre, így még csak a kormány jóindulatára sem lesz szükség, hogy egy hosszú hétvégén töltődjünk fel a tél előtt.

Karácsony első napját, december 25-ét hétfőn, másodnapját természetesen másnap, kedden ünnepeljük, hivatalos szabadnapokkal, így jócskán kinyúlik majd az a hétvége is.

Igaz ugyan, hogy közel egy év van még hátra, de mi már most szólunk, úgyis pikk-pakk elröpül ez a háromszázhatvanvalahány nap: 2018. január elseje hétfő, a szintén hivatalos szabadnap másodika pedig kedd.

Kemény Szilveszterünk lesz...