A székelyudvarhelyi László Csaba által irányított Dunaszerdahelyi DAC fantasztikus szurkolói hangulatban, a bajnoki címvédő Trencsény felett aratott 2-0-ás győzelmével avatta fel új stadionját.

Ez a szív győzelme volt. A szurkolókért és senki ne értsenek félre, a tulajdonosért is győztünk. Ő az, aki egy ilyen elképesztő infrastruktúrát önerőből egy városnak, egy futballcsapatnak ad. Egy ilyen fantasztikus szurkolótáborhoz kell, hogy párosuljon egy jó csapat is és ekkor lesz minden kerek, mint egy labda. A mi dolgunk most az, hogy úgy fejlődjünk, ahogy az infrastruktúra. Fejlődjünk fel a szurkolóinkhoz. Ma tettünk egy lépést, de a további lépéseket is meg kell tenni. A csapat megértette, ez nem egy játék, több mint egy játék” – mondta a sportolunk.sk oldalán.

A székely tréner első alkalommal tapasztalhatta meg személyesen „az igazi DAC-hangulatot.”

Szenzációs volt! Nagyon sokszor elmondtam, egy klubot sem akarok megsérteni, de a magyar futballban három olyan klub van, amely érzelmileg megmozgatja az emberek szívét- lelkét. Ez a magyar válogatott, a Ferencváros és a Dunaszerdahely. Azért Dunaszerdahely, mert ez a klub az ország határán kívül van, egyedi és ilyen nincs még egy az ország határain kívül. Erre a magyarság büszke kell legyen.

A találkozón egyébként több mint 6000 szurkoló volt ott, és láthatta élőben, amint a hazaiak nagyon szép sikerrel ünnepelték az új aréna átadását. Az új stadion még csak részben készült el, így mindössze 6839 fő a befogadóképessége, és szinte telt ház, 6394 ember előtt játszott a felvidéki gárda, s szerzett rendkívül fontos 3 pontot.

A DAC 16 meccsből mindössze 14 pontot gyűjtött, így jelenleg 9. a 12 csapatos bajnokságban. A dunaszerdahelyiek hat ponttal vannak lemaradva az előttük álló Trencsénytől, de mindössze kettővel előzik meg a kiesést jelentő 11. helyen található Eperjest.

László Csaba csapata november 26-án a 22 pontos, hetedik helyezett Nagymihállyal játszik legközelebb.