Barátságos mérkőzéssel hangolt a tavaszi folytatásra az FK Székelyudvarhely futsal csapata. Nem okozott gondot a magyar ligaválogatott.

Két héttel a teremlabdarúgó 1. Liga rajtja előtt játszotta le az év első felkészítő jellegű mérkőzését az FK Székelyudvarhely. Jakab Zoltán csapata a 2008-ban Udvarhellyel országos bajnoki címet nyerő Kozma Mihály által irányított magyar ligaválogatottal mérkőzött meg szombaton a sportcsarnokban.

Az ellenfelet csak némi túlzással lehet ligaválogatottnak is nevezni, hiszen tulajdonképpen három, a magyar másodosztályban szereplő klub játékosaira épülő csapatról volt szó, amelyet előző nap, pénteken a másodosztályos csíkszeredaiak is 9-6-ra vertek.

A Debrecenben, Csengeren és Piliscsabán pallérozódó magyar ifjak szombaton az FK-nak sem jelentettek gondot: a polgármesteri köszöntővel, valamint a magyar és a székely himnusz eléneklésével felvezetett meccsen gyakorlatilag csak egy csapat volt a pályán.

Az első félidőben már 4-1-re vezetett Udvarhely, szünet után főként a fiatalok kaptak lehetőséget, de ők is kézben tartották a meccset, melyet az FK végül 7-2-re nyert meg.

Barátságos mérkőzés: FK Székelyudvarhely–Magyarország ligaválogatott 7–2 (4–1). Gólszerzők: Mánya Szabolcs (3., 20.), Szőcs Loránd (9.), Szőcs László (17.), Balogh (23., öngól), Szécsi Barna (29.), Bíró Attila (30.), illetve Szentes-Bíró (10.), Bula (36.).

Az első bajnoki játéknapon, január 22-én az FK a Dunărea Călărași vendége lesz.