2017. március 22-én, este 7 órától a Tomcsa Sándor Színházban a budapesti Nemzeti Színház színészei Tamási Áron Vitéz lélek című három felvonásos példázatát adják elő Vidnyánszky Attila rendezésében.

Helyek személyesen vagy telefonon foglalhatók a Tomcsa Sándor Színház jegypénztárában hétfőtől péntekig 11-14 és 15-17 óra között. Tel/fax: +40 266 - 21 21 31, mobil: +40 743 - 21 21 31.

Az előadás, melynek premierje 2013. szeptember 27-én volt a budapesti Nemzeti Színházban, 2 óra 40 perces, 2 szünettel. A darab zenéjét Könczei Árpád szerezte.

Amikor romokban a házunk, a hazánk, mivel lehet újrakezdeni s főleg milyen hozzáállással? – meditál Vidnyánszky Attila rendező Tamási Áron Vitéz lélek című darabja kapcsán. Keresve sem találhatnék a világirodalomban még egy olyan szerzőt és darabot, amely most jobban illene hozzánk, az újrainduló Nemzetihez, mint Tamási Áron és a Vitéz lélek. Leginkább a derű miatt, ahogyan ez a történet megszólal. (...) A Vitéz lélek az újrakezdés darabja – az első világháború után játszódik, és a másodikban íródott. Amikor romokban a házunk, a hazánk, mivel lehet újrakezdeni, s főleg milyen hozzáállással? Egy szamár – az előadásban testi mivoltában meg sem jelenő figura – a maga alázatosságával, a hátán hordott keresztjével több mint jelkép. S persze a darab középpontjában ott van még a szerelem csodája is. A mese, amely egyre inkább hiányzik az életünkből” – írja az előadásról Szász Zsolt dramaturg.