A maszol hírportál RMDSZ-kongresszusi tudósításában olvastuk: „Antal Lóránt visszavonul a politikától”. Megkérdeztük az érintettet.

Utolsó kongresszusi beszédét mondta el Zilahon Antal Lóránt MIÉRT-elnök, aki – mint fogalmazott – nem indul újabb mandátumért, visszavonul a politikától” – tudósított Zilahról a hírportál.

A hírrel kapcsolatban Antal Lórántot kerestük, aki szintén olvasta a tudósítást, s mint mondta, jelezte is az újságírónak, hogy ő márpedig ilyent nem mondott.

Ifjúsági politikusként voltam utoljára jelen RMDSZ kongresszuson, elvégre betöltöttem a 35. életévemet. Ez viszont korántsem jelenti azt, hogy visszavonulok a politikától” – nyugtatta meg a mihíren keresztül rajongóit Antal.

Tény és való, Antal Lóránt a MIÉRT elnöki stafétáját átadja, nem indul újabb elnöki mandátumért.

Kongresszusi beszédében egyébként azt hangsúlyozta, hogy „az RMDSZ-nek folyamatos párbeszédben kell állnia a fiatal vállalkozókkal, nyitnia kell feléjük. Akkor tudjuk a törvényhozás szintjén hatékonyan segíteni őket, ha  közösen tervezünk velük. Azzal a céllal hozzuk létre a fiatal vállalkozók tanácsát, hogy ez a testület kidolgozza a fiatal vállalkozások adóterheinek csökkentésére vonatkozó törvénymódosításokat. A cél egyszerű: érje meg Erdélyben vállalkozni!