A Csicsergő Napköziben tartott művészeti foglalkozások célja az volt, hogy az óvodás gyerekekben felébresszék a bennük rejlő kreativitást.

Tehetséggondozó foglalkozásokat szervezett a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány Fuss Neki programján nyert támogatásból a Csicsergő Napköziotthonban: a gyerekek 2017 decemberében négyhetes foglalkozáson vettek részt.

Az átlag feletti értelmi képességekkel, kreativitással és művészeti ágakban – zene és képzőművészet - kimagasló teljesítményű gyerekeknek olyan játékos foglalkozásokat tartottak, amelyek az óvónők illetve a Művészet Tanoda önkéntenesei szerint kielégítették a gyerekek tág érdeklődési területeit, illetve tovább bővítették azt.

A székelyudvarhelyi Csicsergő napközi kreatív, ígéretes gyermekeinek külön gondozását igyekeztünk biztosítani a Géniusz program nevet kapó tehetséggondozó programmal, ahol az együtt gondolkodás révén, a kiemelkedő képességű gyermekeink korai felismerését, és segítését tűztük ki célul. Azt akartuk, hogy a gyerekek olyan komplex többletismereteket kapjanak az adott területen, ami a későbbiekben akár vezérfonal is lehet életükben – magyarázta Dániel Rita Csilla,  a Csicsergő Napköziotthon óvodapedagógusa.

A gyerekek egyébként első alkalommal kirakósokat készítettek, amelyek a karácsonyi készülődés hangulatát idézték: karácsonyi tematikájú puzzle darabokat raktak ki és dekorálták azokat.

Ugyancsak az ünnepre készülve, karácsonyfa formájú dekorációt készítettek, amelyeket kézzel festettek be és tetszés szerint különböző formájú kis díszecskékkel díszítettek fel. Ugyancsak fából készítettek karácsonyfadíszeket, amiket a színelmélet alapjainak ismertetését követően színeztek ki.

A projekt megvalósításával aktív alkotói folyamatba vontuk be a gyerekeket. Szabadon alkothattak, kibontakoztathatták művészeti hajlamaikat. A gyerekek megismerkedtek a színelmélet alapjaival és az alkotás örömével. Sokan kedvet kaptak és a Művészeti Tanoda csoportos foglalkozásain is részt vesznek délutáni programként. Aktív részesei lettek az alkotó közösségnek – fogalmazott a Csicsergő Napközi pedagógusa.