Egyértelműen az év képe készült szombaton. Borboly Csaba készíttette saját magáról, most rajta röhög az internet népe.

Gratiela Gavrilescu környzetvédelmi miniszter szombaton Tusnádfürdőre látogatott, hogy a medvehelyzet felől érdeklődjön. Borboly Csaba azonnal megragadta az alkalmat, hogy közösségi oldalára kiposztoljon egy fotót a tárcavezetővel, hadd lássák az emberek, ő hétvégén is dolgozik a medvekérdésen, üzenjen az MPP-nek, hogy lám-lám, hiba volt a leváltását kérni, hiba volt azt mondani, hogy ő ezt a kérdést is képtelen megoldani - lásd kapcsolódó írásunkat.

Csakhogy – milyen a pech! – a fotóra besétált egy medve, ott látható a háttérben, a két politikus válla között.  A román közszolgálati televízió riportere nem hagyta szó nélkül a medvés szelfit, megosztva a képet gúnyos kommentárjában azt írta, hogy a két politikus „munkalátogatásán” megoldották a kiirtott erdőkből száműzött, a turisták által felelőtlenül és büntetlenül etetett medvék problémáját.

Borboly ekkor még nagyobb hülyeséget követett el: törölte a képet, mintha mi sem történt volna. Pedig megvan, íme:

Mint valami rossz turisták: medvével pózolnak
Fotó: Facebook/Borboly Csaba via Angela Birsan

A háttérben telefonjaikkal macira vadászó turisták, a flekkensütéshez beizzított „grötár”, na meg a két politikus között a kamerába néző medve idén eddig mindent visz, szerintünk mindenképpen kiérdemli az év (baki)fotója díjat.

Ui.: Egyes vélemények szerint kitömött medvével kellett volna pózoljanak, annak legalább üzenetértéke lett volna. A medvék számára.

Ui.2: Egyetlen EU-s ország sem akar romániai medvéket befogadni. Rossz nyelvek szerint Európában attól félnek, a medvék automatikusan pocsék aszfalttal, korrupt politikusokkal, erdőirtásokkal járnak együtt...