Hirdetés

A Civitas Alapítvány Időbank projektje tavaly már egyszer körbejárta Udvarhelyszéket, minden községbe és városba eljutott, népszerűsítve a Pénzmentes Segítségnyújtás Hálózatát. Most újabb körút körvonalazódik, amelynek ugyancsak 24 állomása lesz. Ma Szentegyházán és Zetelakán népszerűsítik a projektet.

A Civitas Alapítvány által tavaly elindított „Adni Nemes – kapni Öröm! Időbank – a Pénzmentes Segítségnyújtás Hálózata” elnevezésű kezdeményezés tavaly mutatkozott be Udvarhelyszéken, majd a szervezet munkatársai 24 állomásos turnén népszerűsítették a projektet.

A 23 hónapos projekt fő célja a közösségi életbe való aktív bekapcsolódás önkéntesen végzett tevékenységek által, a pénzmentes segítségnyújtás hálózatának kiépítése, ahol pénzmozgás nélkül valósulhat meg a szolgáltatások cseréje.

Idén januárban elindult az Időbank internetes oldala is, ahol bárki további információkat, friss híreket szerezhet a pénzmentes hálózatról.
Februárban megkezdődött az Időgazdák keresése, ők lesznek ugyanis azok, akik az Időbank „beüzemelését” követően, munkájuk során ügyfélszolgálatot biztosítanak, információt, tanácsadást nyújtanak a rendszer iránt érdeklődőknek. Az udvarhelyszéki településekről kikerült Időgazdák lesznek Időbank-rendszer helyi működtetői és népszerűsítői.

Ismét úton

Az idei első találkozót február 17-én tartották Gagyban (Szentábrahám község), az alapítvány munkatársainak azonban igazából csak most sűrűsödik be a programja.

Ma (március 9-én) Szentegyházára látogatnak el a projekt kezdeményezői, ahol 17 órától a Gábor Áron Művelődési Otthonban lehet első kézből információkat szerezni a projektről. Ugyancsak ma, este 7 órától pedig Zetelakán, a Székelytanya vendéglőben várják az érdeklődőket.

Az Időbank szekere szerdán halad tovább, március 11-én Székelyudvarhelyen (18 órától) a Városi Könyvtár látvány és hangzóanyag termében, majd csütörtökön Farkaslakán a hittanteremben (18 órától) tartanak közösségi találkozót.