Gyergyószentmiklós és környéke maga lesz a paradicsom, már amennyiben hihetünk a három B-nek, a Borboly-Bende-Barabás triumvirátusnak, amely mostanában egyre gyakrabban fordul meg a poros kisvárosban. Megmagyarázzuk, miért...

Az utóbbi napokban a megyei tanács sajtószolgálata kínai nagyipari gyárak mintájára óránként küldte a remek híreket: út épül, járda lesz, a kórházat felszerelik, a jégpályát befödik, vállalkozásokat, családokat segítenek. Mindenféle oktatás, képzés indul, fiatalok, idősek itthon lelhetik meg a békéjüket.

Harmadik mandátumára a megyénk első embere nem csak plakátokon és konzervműsorban mutatja meg magát Gyergyószéken, Bende Sándorral a térséget járva ígérnek fűt-fát. Csak reménykedni tudunk, hogy ha két hét elég feltérképezni a környék hiányosságait, akkor a megoldás is jön, mint a karikacsapás.

Szerencsére lett egy igazi gyergyói lelkületű szárnysegédje Borbolynak, hisz úgy tűnik, Bende Sándor parlamenti képviselő nélkül már nem igazán mutatkozik. Mondhatnánk úgy is, hogy csírába szökkent a közös munkára ösztönző törökbúza, amivel szimbolikusan Kukorica Jancsi elvállalta a másodhegedűs szerepét.

A sajtószolgálatnak hála az egymagában gyöngécske, ezért járókeretként az elnökre támaszkodó Bende Sándor nevével többet találkoztunk mostanság, mint a tizenkét éves politikai karrierjében összesen. Parlamenti képviselőként nagyobb rálátása nyílt a megyei történésekre, ugyanezt a privilégiumot megyei tanácsosi tisztségében az elmúlt mandátumok során mégsem sikerült kivívnia, mivel az idő alatt főként az volt a prioritása, hogy beruházásokért lobbizzon a magánvállalkozásai számára.

Az ígéretözönben fejüket kapkodó gyergyóiak arról természetesen nem tudnak, mert nem szól róla a fáma, hogy épp belső kampány folyik: egy hét múlva az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezete elnökválasztást tart. Borboly ezért csapott hát bele a lecsóba, hadd hízzon a bendőnk, akarom mondani a Bendénk. Az egyik jelölt ugyanis nem más, mint az elnöki hátszelet vitorlájába befogó képviselő, marionettfigura. Az egy külön tényfeltárást megérne, miért írja felül a demokratikus választások menetét Borboly, mit ígért neki Bende, de talán egyszer majd fény derül arra, volt-e árulás kétezertizenhét tavaszán Gyergyóban...

Borboly populista nyilatkozataival és mézes-mázas erőfitogtatásával mindent megtesz, hogy ebben a párharcban ellehetetlenítse a számára valamiért kellemetlen ellenfelet.

Mindent megtesz, munkahelyeket, funkciókat, támogatásokat alku tárgyává alakítva, hogy zsinóron rángatott bábjának kitapossa az ösvényt, bebetonozza abba a székbe, amit már N-edik mandátumra magáénak tudhat, noha a szervezet rombolója díjat is bezsebelhetné, hisz munkájáról, eredményeiről nem sokat tudunk, de terminátori pusztításairól több ízben beszámolt a sajtó is...