Elszaporodtak az erőszakos cselekmények, ismétlődnek a csendháborítások – áll abban az átiratban, amelyet Székelyudvarhely polgármesteri hivatala kapott a rendőrségtől, emiatt egy, a hivatal közleményében meg nem nevezett vendéglátó egység működését felfüggesztik.

A Mihír információi szerint a Felső G. - `Zújgé, valamint az Alsó G. nevű, Szentimre utcai kávéházról, kocsmáról van szó, melyek működését 15 napra függeszti fel a polgármesteri hivatal.

A hivatal által kiadott közlemény rámutat: „Szomorúan értesültünk a – szóban forgó vendéglátó egységet érintő – felsorolt büntetőjogi eljárások megsokasodott számáról, amelyeket a rendőrségi átirat tartalmaz.”

A polgármesteri hivatal tisztelettel kéri Székelyudvarhely szórakozni járó lakóit, fiatalokat és idősebbeket egyaránt, hogy a további hasonló kellemetlen intézkedések elkerülésének érdekében, valamint a szórakozóhelyek szomszédságában lakókra való tekintettel, minden szórakozóhelyen, vagy vendéglátó egységben tanúsítsanak civilizált, törvénytisztelő magatartást.

A közlemény végén megjegyzik: „Amennyiben további csendháborításokról, vagy büntetőjogi eljárásokról kapunk hasonló átiratokat, a törvény értelmében további egységek működését kényszerülünk ideiglenesen felfüggeszteni.

A Felső és az Alsó G. ma este még várja a vendégeket, holnap reggel viszont már nem nyit ki, legközelebb május 12-én, szombaton, a Diáknapok záróbulija előtt nyílik ki újra az utcára a kocsmaajtó.