Nem elég a sok „süllyesztett rendőr”, vagyis a rengeteg gödör, az áldatlan állapotokat nemrégiben fekvőrendőrökkel tetézte Udvarhelyszéken a megyei tanács. A figyelmeztető táblákról azonban elfeledkeztek...

Az elmúlt napokban számtalan autóst ért kellemetlen meglepetés, miután a megyei tanács összesen 12 fekvőrendőrt helyeztetett ki Fenyéden, a décsfalvi hídnál, Bögözben és Küküllőkeményfalván.

Gidres is, gödrös is, fekvőrendőrös is...
Fotó: Csedő Attila

A kezdeményező Hargita Megyei Tanács azonban elfeledkezett arról, hogy a fekvőrendőr-párosok előtt figyelmeztető táblákat helyeztessen ki, így nagyon sok autós a közösségi oldalon fejezte ki méltatlankodását az olajteknő- és felnitörő mutatványok miatt.

Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke az egyik lakossági panaszra úgy reagált a nagyot huppanó érintettnek: „Hánnyal haladt lakott részen?”

Többen szóvá tették, hogy a fekvőrendőr-párosok alaposan „megdolgozzák” az autók futóművét, de az elnök reakciója erre is egy kérdés volt: „Mekkora sebességnél?”

Egy hozzászóló szerint az a legnagyobb gond, hogy „nincsenek jól kijelölve, sem éjjel, sem nappal. A hirtelen fékezések és a kormánykapkodás még több balesetet és kárt okozhat. Több ilyen próbálkozás volt, de már mind csak a vállalkozók zsebe őrzi az emlékét...

Váratlan akadály. Kijelöletlenül
Fotó: Udvarhelyszéki Közlekedési Infó

Borboly válasza erre az volt, hogy „lehet rossz, amit akarunk”, s hogy „lássuk, hol az igazság, lehet, hogy Önnél!”

A décsfalvi híd előtt, utána kihelyezett fekvőrendőrökkel kapcsolatban is több személynek volt kifogása, egy autós például azt írta, "aki a hídról jön le, annak miért kell lassítania, hogy tudjon integetni a másiknak?"

Borboly Csaba egy bejegyzésében azt is elismerte, hogy „sajnos nem volt benne a szerződésben az, ami logikus.

Az elnök úr szerencsére levonta a tanulságokat is: „Ami számomra tanulság, hogy ha előre elmondjuk, mit és miért és hogyan, az lehet jobb lenne!”

Így igaz, s az is jobb lenne, ha előbb, vagy legalább egyszerre helyeznék ki a figyelmeztető táblákat a rámpákkal...