Székelyudvarhely polgármestere Borboly Csaba, legalábbis a székely anyavárosban tanuló középiskolások 10 %-a szerint – derül ki az Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége által, a múlt hónapban készített felmérésből.

A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége 2018. júniusában, 238 székelyudvarhelyi középiskolás diák megkérdezésével készített vitaindítónak szánt, különböző területekre, társadalmi kérdéskörökre koncentrált online közvéleménykutatást, vizsgálva az érintettek ismeretszintjét, véleményét.

A felmérés vegyes kérdéseket tartalmazott azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a közeljövőben az érintett területeket külön kibontva részletes felmérésekkel egészíti ki.

A Ki városunk polgármesetre? kérdésre a megkérdezettek több mint háromnegyede  (78 %) helyesen válaszolt, Gálfi Árpádot nevezve meg. Ám nem mindenki van tisztában a város első emberének kilétével, a megkérdezettek 11 %-a megyei tanács elnökére Borboly Csabára, 10 %-a pedig a volt polgármesterre, Bunta Leventére tippelt. Akadt olyan is, aki Kolumbán Gábort (1996-2000 között volt megyei tanácselnök) nevezte meg polgármesternek,  de volt, aki Molnos Zoltánt látta a városvezetői bársonyszékben. (Az udvarhelyi képzőművész többször  is benevezett a bársonyszékért szóló harcba, de minden próbálkozása kudarcot vallott.)

A kérdésben legtájékozottabbnak a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium diákjai bizonyultak, míg az ellenkező póluson Eötvös József Mezőgazdasági Szakközépiskola diákjainak véleményét találjuk. Igaz,
hogy onnan csupán öt diák töltötte ki a kérdőívet, de közülük egyik sem ismeri a jelenlegi polgármester személyét – többségük a Hargita Megye Tanácsa elnökére, Borboly Csabára tippelt.