Követelem, hogy a hamis állítást azonnal igazítsák helyre – írta Facebook-oldalán Borboly, így reagálva az MTI „áldozathibáztató” cikkére, amelyet nemes egyszerűséggel szemenszedett hazugságnak nevezett. Mikor kiderült, hogy nincs igaza, mindent törölt, mintha mi sem történt volna.

Nem vitás, hogy a medvék túlságosan elszaporodtak, csak a baj van velük és egy rakást ki kéne lőni közülük. Viszont úgy tűnik, hogy a kőrispataki tragédia esetében fennáll az áldozat felelőssége is.

A szemtanúk és a helybéliek vallomása alapján ez már korábban is felmerült, most a helyszínelés és a keresztúri vadásztársaság elnöke is ráerősített erre. Szomorú.

Viszont ami még ennél is szomorúbb, hogy akad, aki még egy ilyen tragédiát is arra használna fel, hogy önmagát fényezze.

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba, „megdöbbenve” olvasta az MTI „áldozathibáztató” cikkét, szemenszedett hazugságnak nevezte, és helyreigazítást követelt. A TV2-t pedig azzal vádolta, hogy annak riportere manipulatív kérdésekkel csikarta ki a szemtanúk vallomásait. A tőle megszokott módon, arrogánsan és lekezelően oktatott ki minden hozzászólót, aki nem az ő véleményét fújta.

A törölt bejegyzések egyike

Mi több, a sajtóapparátusa bevetésével (az adófizetők pénzén?) megpróbált a szemtanúk korábbi állításaival ellentétes vallomásokat kicsikarni, hogy a saját (és mint kiderült, téves) verzióját alátámassza.

Miután bebizonyosodott, hogy a kőrispataki medveügyben mellétrafált, bocsánatkérés, helyreigazítás helyett inkább meg nem történtté próbálta tenni az egészet, kitörölte minden alaptalanul vádaskodó bejegyzését.

Felmerül a kérdés: Nem gondolja, hogy megérett az idő, hogy benyújtsa lemondását, elnök úr? Nem gondolja, hogy mint minden, magára valamit is adó politikusnak, vissza kéne vonulnia a közélettől, legalábbis arra az időre, amíg az ön ellen zajló bűnvádi eljárásban tisztázza magát? Legalább abban...