A projekt keretében a Szejkére kirándultak, ahol a gyerekek megcsodálhatták az őszi természet szépségeit. A kirándulást követően őszi terménykiállítás nyílott az óvoda előterében, melyet a gyerekek, szülők, pedagógusok közösen gyűjtöttek.

A kiállítás célja, tudatosítani a gyermekekben, hogy az őszi termények gazdagsága a munka jutalma, hiszen, kitartó, állandó gondozás, hozzáállás nélkül nem csodálhatnánk és használhatnánk a természet adományait.

A bőségünnep záróakkordja a Pacsirta – nagycsoport szüreti bálja, melyen, Sztojka Veronika és Antall Júlia óvónénik vezetésével szüreti táncokat, népi gyermekjátékokat, népdalokat mutattak be a gyönyörű népviseletbe öltözött gyerekek a büszke szülőknek.

Az esemény célja a hagyományéltetés, a szüreti népszokások megélése a jelenben, amúgy óvodás módjára. És ha már szüret, akkor szőlőt is préseltek, a szőlőből mustot készítettek, megkínálva ezzel mindenkit.

Amint azt László Ildikó, a Csicsergő Egyesület alelnöke és a program felelőse elmondta, az óvoda a „Tovatűnő mesterségek nyomában” elnevezésű pályázati projekt részeként valósította meg a bőségünnepet, kiemelte: ünnep az ünnepben, hogy ez alkalomból átadhattuk és a gyerekek büszkén viselhették a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal támogatásából vásárolt székelykalapokat.