Csütörtök délelőtt 11 órakor nyitja meg kapuit a 26. őszi vásár rendezvénysorozata. A szervezők gazdag, a látogatók számára élménydús eseményt ígérnek.

Az eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón Orosz-Pál Levente főszervező kifejtette: sokat elmond a vásár horderejéről, népszerűségéről, hogy már a határidő lejárta előtt kitehették a „megtelt” táblát: a sportcsarnokban és környékén, valamint a minifoci pályán több mint százötven kiállító várja vasárnapig a látogatókat.

Orosz-Pál hangsúlyozta: a térség legnagyobb gazdasági rendezvényén a kiállítók tavaly összesen közel 55 ezer eurós üzletkötést valósítottak meg.

Idén egyébként a visszajáró kiállítók mellett a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. támogatásával idén tizenöt magyarországi kiállító lesz jelen a csütörtöktől vasárnapig tartó eseményen, akik üzleti partnereket, viszonteladókat keresnek térségünkben.

A kínálat idén is igen változatosnak ígérkezik: a kiállításon és vásáron ezúttal is lesznek bútorok, autók, kozmetikai cikkek, kazánok, napkollektorok, kerti bútorok, tisztítószerek, édességek, bio élelmiszerek, elektronikai cikkek, édességek, gyerekcipők, ruhák, szerszámok, gumiabroncsok, építőipari termékek, könyvek, ékszerek, vadászati kiegészítők, ékszerek, turisztikai programok és sok más különlegesség várja a látogatókat.

A vállalkozóknak konferenciát is szerveznek az inkubátorházban, ahol személyes üzleti tárgyalásra is lehetőség nyílik, illetve árajánlatot is kérhetnek egymástól az érdekeltek.

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere szerint az őszi vásár nem csupán a kereskedelemről kellene szóljon, hanem meg kellene mutassa azt is, hogy Székelyudvarhely gazdasága, ipara, üzleti világa mire képes. „Azokat a helyi cégeket is kellene mozgósítani, amelyek termékeiket nem idehaza értékesítik” – emelte ki Gálfi.

A minifoci pályán megrendezendő Székely Termékek Kulturális Fesztiválján ötven kistermelő várja a székely termékekkel a vásárlókat, a jubiláló, 15. alkalommal sorra kerülő borfesztiválon pedig magyarországi és erdélyi borászok zamatos nedűit lehet megkóstolni.

A hétvége megmutatja, amit a statisztikák amúgy is bizonyítanak: Székelyudvarhely és környéke gazdasági szempontból Székelyföld legerősebb térsége. Nálunk a kulturális és civil élet is sokkal pezsgőbb, mint máshol, hiszen a gazdasági vállalkozások ezeket is támogatják” – hangsúlyozta Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke.

Az évről évre mintegy húszezer látogatót vonzó rendezvénysorozat kínálatából idén sem hiányoznak a népdal- és néptánc előadások, illetve kórusok, könnyűzenei együttesek lépnek fel.

A szervezők azt ígérik: ezúttal még több nyereménnyel várják a vásárba betérőket. Reményeik szerint az őszi vásár rendezvénysorozata idén is igazi városünnepnek, közösségi eseménynek bizonyul majd.

Az eseményről, illetve a részletes programkínálatról az oszivasar.ro honlapról lehet részletesebben tájékozódni.

Az esemény társszervezője Székelyudvarhely polgármesteri hivatala, főtámogatója Hargita Megye Tanácsa, támogatója a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. és a Bethlen Gábor Alap.