Két döbbenetes tragédia történt Pünkösd előtt. Fiatalok vesztették életüket a túlzott sebesség, illetve az elővigyázatlanság miatt.

A nagyszülőket készültek meglátogatni Pünkösd előtt azok a besztercei fiatalok, akik életüket vesztették egy vasúti átkelőnél történt balesetben.

Az autót vezető 19 éves lány három héttel a baleset előtt szerezte meg jogosítványát, Volkswagenjét is ebből az alkalomból kapta szüleitől.

Szemtanúk szerint a sofőr nem vette figyelembe a vasúti átkelőnél a figyelmeztető jelzéseket, hanem az előtte haladó autó példáját követve hajtott át a síneken.

A Bistriteanul beszámolója szerint az első autó hajszál híján, de megúszta a veszélyes manővert, az öt fiatalt szállító gépkocsit azonban telibe találta a vonat, s kétszáz métert tolta maga előtt.

A balesetben az autó mind az öt utasa meghalt: négyen testvérek voltak, ők a helyszínen életüket vesztették, az ötödik áldozat, aki az unokatestvérük volt, a kórházban hunyt el. A legfiatalabb 12, a legidősebb 20 éves volt...

Szintén csütörtökön Kápolnásfalu határában is súlyos baleset történt.

A Székelyudvarhely fele tartó Skoda Octavia – vélhetően a nagy sebesség miatt – lesodródott az útról és egy fának csapódott.

A 46 éves csíkszépvízi sofőr és 16 éves gyermeke a helyszínen, 41 éves felesége a kórházban halt bele sérüléseibe.