Május 24-én hetedik alkalommal szervezte meg a Zsibongó Napköziotthon Csicsergő tagóvodája a Hej, tulipán, tulipán elnevezésű népi gyermekjáték fesztivált.

A Hej, tulipán, tulipán című fesztivál immár nemcsak Székelyudvarhely, illetve a megye, hanem a régió kulturális életének szerves részét képezi – vélik a szervezők, akik a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal, az RMDSZ, illetve a Communitas Alapítvány támogatásával hetedik alkalommal szervezték meg a népi gyermekjáték fesztivált.

A rendezvényen a város minden napközijének nagycsoportos gyermekei részt vettek, de Oroszhegy és Vargyas óvodásai is vendégszerepeltek. A székelyudvarhelyi művelődési házban megrendezett fesztiválon 270 gyermek és az őket felkészítő óvodapedagógusok népviseleti ruhában mutatták be népi gyermekjátékokat.

Ez egy jó alkalom a gyermekekben elültetni a hagyományunk ápolását. Fesztiválunk célja, hogy pozitívan befolyásoljuk gyermekek érzelmi életét, fejlesszük értelmüket, gondolatvilágukat gazdagítva nyelvi kifejezőeszközüket, mozgáskultúrájukat. Ugyanakkor az együttjátszás örömét fedeztük fel a részt vevő gyermekek játékában.” – fogalmazott László Ildikó programfelelős.

A rendezvény egy tapasztalatcsere is egyben, egymás ötleteiből is gazdagodhatunk.” – tette hozzá Dániel Rita, a fesztivál másik szervezője. A részt vevő csapatok értékes ajándékokkal gazdagodtak.