Április 26-án elkezdik az elektromos és adatszolgáltató vezetékek földbehelyezését Székelyudvarhelyen. Áramkiesések, félsávos útlezárások, parkolási gondok okoznak majd bosszúságot a városlakóknak, ám a végeredmény várhatóan mindekit kárpótol.

A Bethlen és a Kossuth utcában, valamint a Márton Áron tér és a Küküllő szálloda közötti részen eltűnik a kábelrengeteg – várhatóan fél éven belül. A munkálatokat ugyanis hat hónap alatt kell elvégezni, de a kivitelező cég, az Electroprecizia Rt. képviselője, Mihai Grosu szerint négy hónap alatt pontra tehetik a belvárost, főként, ha sikerül összehangolni a munkát a különböző szolgáltatókkal.

A munkálatokat egyébként április 26-án, szerdán kezdik a Bethlen és a Tábor utcák kereszteződésében található körforgalomnál, s szakaszosan közelednek a városközpont felé.

Dénes András, a polgármesteri hivatal megbízott szakembere szerint a munkálatok valószínűleg sok bosszúságot okoznak majd a lakóknak, – a Bethlen utcában például nekifutásból nem lehet majd parkolni – ezért   előre is elnézést kérnek, illetve az áramkimaradásokról időben hírt adnak majd a helyi sajtóban.

Az ígéretek szerint tartós áramkiesés nem várható, ez alól kivételt képez április 27-dike, csütörtök, amikor a Küküllő szálló környékén található villanyoszlopon lévő csomópontot számolják fel, így az ott lakók idejében mossanak, vasaljanak.

Egyébként egyszerre két villanyoszlop közötti szakaszon dolgoznak majd, így teljes forgalomkorlátozásra sem kell számítani, csak részlegesre, az épp munkálat alatt lévő rövidebb szakaszon.

A munkálatok során 52 betonoszlop tűnik el, ezeket modernebb, a Patkóban lévő oszlopokhoz hasonlóra cserélik. A járdákra 4, az útra 8 méter magasból vetül majd a fény, és jó hír az is, hogy eltűnnek a rideg, fehér fényt kibocsátó lámpatestek, ezeket meleg, sárga fényű LED-égőkre cserélik.

Megtudtuk: fokozatosan az egész városban ez lesz a tendencia.