Tizedik alkalommal rendezik meg szeptember 14-16. között a székelyudvarhelyi minifocipályán a Kárpát-medence leg(t)ízesebb fesztiváljaként hirdetett gyümölcsfesztivált.

A tizedik kiadásához érkezett közösségépítő esemény idén is az Erdélyi Táncháztalálkozóval karöltve kínál értékőrző programokat, az ízes fesztivál nem titkolt célja pedig az is, hogy meghonosítsa a helyénvalóság fogalmát a székelyföldi köztudatban.

Ez a szellemiség nem csak a fesztiválon, hanem a Helyénvaló bolt megnyitásában is megnyilvánul, árulták el a szervez Civitas Alapítvány munkatársai.

Idén tizenkét közösség – Csekefalva, Farkaslaka, Fenyéd, Fenyőkút, Firtosmartonos, Firtosváralja, Kecset, Kénos, Máréfalva, Oroszhegy, Székelymagyaros és Zetelaka – csapatai várják ízes termékeikkel a látogatókat, ugyanakkor az ország minden pontjáról érkeznek népi és iparművészek.

Lesz sütés, főzés, a művelődési házban pedig konferenciára várják az érdekelteket, hiszen a gyümölcsfesztivál nem csak kulturális esemény, hanem vidékfejlesztési projekt is.

A kicsiket játszóház, kézműves sarok várja, idén is lesz pénzmentes piac, és közös lekvárfőzés is. De lássuk a fesztivál részletes programját!