A Tamási Áron Művelődési Egyesület (TÁME), valamint annak vezetője, Hadnagy Jolán részesült idén a Szervátiusz Jenő-díjban. A rangos elismerést Budapesten, az Magyarság Házában adták át.

A Szervátiusz Alapítványt Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas szobrászművész alapította, szintén szobrász édesapja, Szervátiusz Jenő (1903-1983) születésének 100. évfordulóján. Ő hozta létre a Szervátiusz Jenő-díjat is, hogy ráirányítsa a figyelmet a Kárpát-medencében születő magyar művészetre, magyar művészekre, hogy elismerje tevékenységüket, értékteremtő, nemzeti identitástudatot őrző munkájukra. A kitüntetés szoborból, oklevélből és pénzjutalomból áll.

A rangos díjat tehát a Tamási Áron Művelődési Egyesület (TÁME), valamint annak vezetője, az egyesületet újjászervező, és azt hat éve vezető farkaslaki óvónő, művelődésszervező Hadnagy Jolán kapta.

Bár szeretnénk, ám nemigen tudjuk megváltani a világot. De tesszük, amit egyszerű falusi emberként tehetünk, amit parancsként ránk bízott Tamási Áron” – idézte a díjazottat laudációjában Lőrincz György székelyudvarhelyi író.