Bálint Kinga-Katalin elment Pestre szerencsét próbálni. Sok pénzzel jött haza.

Hétfőn újra székelyudvarhelyinek szurkolhattunk a Duna Tv népszerű Maradj talpon! című vetélkedőjében. Ezúttal Bálint Kinga-Katalin újságíró próbált szerencsét, kihívója egy középiskolás diák, Hunor volt.

A bemutatkozásnál Katalin elmesélte „élete egyik legjobb kalandját”, amikor Szabó Zoltán Kobra világkörüli bicikliútjáról tudósított.

 

Mint mondta, a focit is megszerettette vele „kedves párja”, a szintén újságíró Katona Zoltán, akivel már az első találkozáson a labdarúgásról beszélgettek. „Jó randevú lehetett, rögtön a fociról beszéltetek”, vágta rá a műsorvezető Gundel Takács Gábor.

Katalin szerint a foci korábban hidegen hagyta, de Zoltán „érdekes szociális és kulturális hátterű történetet mesélt” a sportok királyáról.

A párbaj során az első kört mind a kihívó, mind pedig a kihívott sikerrel vette, a második körben Hunor nem találta ki El Greco nevét, Katalin viszont igen. Újabb két jó válasz következett, majd Hunor nem tudta megmondani, mi volt a neve az első magyar légbalonnak (Turul - sz.m.), így el is tűnt a mélyben.

A „pénzosztásnál” Katalinnak szerencséje volt, igaz, rendesen elejébe is ment a szerencsének: a pörgetés után az 500 ezer forintos számnál állt meg a kerék, amit Katalin alig akart elhinni.

Hálás vagyok, hogy megtapasztalhattam, életre szóló élmény volt részt venni a játékban. Mindenkinek ajánlom!” – jelentette ki a műsor után az udvarhelyi újságíró, akinek ezúton is gratulálunk!

A vetélkedőt egyébként a következő linken lehet megtekinteni.