A Mustármag közösség ősszel szeretné elkezdeni Csíkszentdomokoson a Márton Áron püspök életéről szóló nagyjátékfilm forgatását. Udvarhelyszék közösségeinek véleményalkotó magját várják jövő szerdán a székelyudvarhelyi Márton Áron Ifjúsági Házba.

Az udvarhelyi találkozót az Élő Szövet Alapítvány szervezi a marosvásárhelyi MUSTÁRMAG közösség vezetője, Papp László plébános részvételével január 21-én, este 7 órától a székelyudvarhelyi Márton Áron Ifjúsági Házban.

A kezdeményezők azt szeretnék, hogy ez a találkozó tanúságtétel legyen hitről, együttműködésről, a kölcsönösségre és az egymásért érzett felelősségre építve. Amint fogalmaztak, az elmúlt hetekben több mint száz templomban adományoztak a katolikus és más felekezethez tartozó hívők, s kérik az udvarhelyieket, hogy a találkozón való részvételükkel, közösségi szerepvállalásukkal, lehetőségük szerint anyagi hozzájárulásukkal támogassák a film elkészítését.

„Márton Áron életével hitelesített tanítása ma is időszerű. Áron püspök ma is élni tanít bennünket. Mögéje ma is fel lehet sorakozni. Ez a kiindulópontja a róla tervezett nagyjátékfilmnek” – fogalmazták meg a film készítői.

A filmről, előkészületekről, támogatási lehetőségről bővebben itt találnak információkat.