A Homoród-menti kis faluban szervezte meg a Dinamika Zenetábort a Legato Egyesület.

A Legato Egyesület ötödik éve szervez zenetáborokat Hargita megyében: az idén június 30–július 6. között Lókodban megrendezett, 11-16 éves fiatalok számára kialakított, klasszikus zenei alapokra épített tehetséggondozási program egyedülálló a megyében.

Az auditív, ritmikus és motorikus készségeket fejlesztő énekes és hangszeres foglalkozások során kilenc hazai és külföldi szaktanár foglalkozott egy héten át egyéni és csoportos alkalmakon 58 diákkal.

A Brassó, Hargita, Kovászna és Maros megyéből, illetve az Amerikai Egyesült Államokból érkező fiatalok egyéni órákon hegedű, zongora, fuvola, gitár, cselló és népi ének tárgyakban bővíthették tudásukat.

A zenei képességek, pályaorientáció és kreativitás kialakítását kamarazenei és kórustevékenységek, hangszerbemutatók, míg a közös éneklés alkalmait saját kiadású kottafüzet segítette.

A mesterkurzus-jellegű foglalkozásokat rekreatív programok (kirándulás, lovaglás, tábortűz, vetélkedők) egészítették ki.

A táborzáró hangversenyre, mely a résztvevők, fiatal és felnőtt muzsikusok közös produkciója volt, július 6-án került sor a lókodi unitárius templomban.

A program megvalósítását Székelyudvarhely Megyei Jogú Város támogatta.