A Lókodi Ifjúsági Alapítvány fiatal gazdák számára szervez képzést 2018. szeptember 28.–november 10. között Gergely Levente és Sándor Levente vezetésével.

A 84 órás (28 óra elmélet + 56 óra gyakorlat) képzés gyakorlati részét a LIA Alapítvány lókodi gazdaságában, illetve udvarhelyszéki gazdák gyümölcsöseiben tartják.

A képzés célja a fenntartható gazdálkodás, a régi, hagyományos gyümölcsfajták megőrzése, és termesztésük ösztönzése. A régi gyümölcsfajták újbóli termesztése, a hagyományos gondozási módszerek visszahonosítása, olyan gazdálkodás kialakításához vezet, amely hosszú távon méltó, fenntartható megélhetést biztosít.

A képzésre azok az udvarhelyszéki fiatal gazdák jelentkezhetnek, akik a tájfajtákon alapuló természetbarát (tájhoz alkalmazkodó) gyümölcsészetet akarnak folytatni, van már valamennyi tapasztalatuk és ismeretük, és akik elkötelezettek közösségük, településük és környezetük fejlesztésében és a tanultak továbbadásában.

A jelentkezők kiválasztása a szándéknyilatkozatok, motivációk indoklása alapján történik. A szándéknyilatkozatokat 2018. szeptember 16-ig kell eljuttatni elektronikus formában a magdolna.bakai@civitas.ro címre, vagy nyomtatott formában a Civitas Alapítvány székhelyére (Székelyudvarhely, Solymossy u. 29).

A helyek száma korlátozott.

Társzervező: Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért.