Szeptember 18-án kezdődik a Mobilitás Hete Székelyudvarhelyen. Pénteken autómentes napot tartanak.

A hét az iskolások számára kiírt, környezettudatosságra nevelő játékos kampánnyal, az Oszkár, a mászkáló kígyóval indul, melyre Székelyudvarhely nyolc iskolája kapcsolódik be.

A fenntartható közlekedési módszerek népszerűsítése érdekében a polgármesteri hivatal Autómentes Nappá nyilvánítja Székelyudvarhelyen a 2017. szeptember 22-ei, pénteki napot.

A hivatal közleményében rámutat: „Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala arra bátorítja a tanulók szüleit, hogy a kampány két hetes időtartama alatt fenntartható közlekedési módszereket alkalmazzanak az iskolába menetel során, ez által lehetővé téve a kisiskolások számára, hogy fejlesszék készségeiket és képességeiket a közlekedésbiztonság szempontjából, önállókká és magabiztossá váljanak, ily módon hozzájárulva az iskolák környezetében a forgalmi torlódások elkerüléséhez, valamint a szennyező gázkibocsátás csökkentéséhez.

Az Európai Mobilitási Hetet egyébként idén szeptember 16. és 22. között immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya egy összeurópai kezdeményezés része, célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.