Súlyos közúti baleset történt péntekről szombatra virradóra Gyergyóalfalunál: egy fiatal életét vesztette, négyen pedig súlyosan megsérültek, miután a jeges úton autójuk egy betonkerítésnek csapódott.

A baleset a 126-os megyei úton következett be: azon az úton, amelyre még mindig nem kötött hóeltakarítási szerződést a Borboly Csaba vezette megyei tanács.

Miközben Borboly folyamatosan igyekszik tisztára mosni magát, a törvényekre, a bürokráciára mutogatva, az utak jegesek, csúszósak, így csak idő kérdése volt, mikor következik be egy tragédia. Ma hajnalban sajnos bekövetkezett az elkerülhetetlen.

Azt a Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip is kiemelte, hogy a Gyergyócsomafalva felé tartó személygépkocsi megcsúszott a jeges úton, és az autó egy betonkerítésnek ütközött. A rendőrség – szokás szerint – azt is hozzátette, hogy a sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett.

Kérdés, ha száraz az út, akkor is bekövetkezik a tragédia?

A balesetben a sofőr a helyszínen életét vesztette, az autó négy utasa súlyosan megsérült, őket a a csíkszeredai kórházba szállították.