Halálos baleset történt szerdán délben a 13A és a 13C országutak kereszteződésénél, egy személy meghalt.

Egy Malomfalva irányából érkező, hunyadi rendszámú Iveco kishaszongépjármű hajtott ki fékezés, lassítás nélkül szerdán délben Székelyszentléleken a 13A országútra: a jármű női sofőrje nem vette észre, hogy megszűnik az elsőbbsége, egyenesen továbbhajtott, s telibe találta a Csavargó egyik 17 személyes kisbuszát. Mindkét jármű felborult.

Szemtanúk szerint a Csavargónak szerencsére nem voltak utasai, a sofőr kiszállt a járműből. A hunyadi autó utasai sokkal súlyosabban megsérültek: a női sofőrt nagyobb sérülésekkel vitte el a mentő, akárcsak egy másik női utast, aki sokkos állapotba került.

A harmadik utas, egy ötven év körüli férfi, a női utas férje, nem élte túl a balesetet.

A mentés és a helyszínelés idejére teljes útzárat vezettek be az érintett útszakaszon.

Körforgalom kellene!

Kovács Lehel, Farkaslaka polgármestere a Mihírnek nyilatkozva azt mondta, naponta megtörténik, hogy – főként más vidékről érkező – autósok nem veszik észre, hogy megszűnik az elsőbbségük, s kihajtanak a másik országútra.

Több baleset, köztük halálos is volt már emiatt, ezért három évvel ezelőtt kérték a brassói útügyet, hogy alakítson ki egy körforgalmat az eltérőnél.

Statisztikákkal támasztottuk alá a körforgalom létrehozásának szükségességét a brassói regionális útügynél” – mondta a Mihírnek Kovács Lehel, hozzátéve, különösen veszélyes kereszteződésről van szó, hiszen két országút találkozik.

Brassóban indokoltnak találták a körforgalom létrehozását, tavalyelőtt azt írták, tervezőcsoportot küldenek a helyszínre. Azóta is várjuk őket” – mondta Kovács.

A polgármester úgy tudja, hiába a brassóiak jó szándéka, Bukarestben valahol elakadt a dolog, ezért Benedek Zakariás parlamenti képviselőt kérték fel, nézzen utána, sürgesse meg az ügyet.

A székelyszentléleki eltérőnél kialakítandó körforgalom, illetve Farkaslaka Korond felőli kijáratánál egy úgynevezett lassító sziget létrehozásához kértek segítséget tőlem a farkaslakiak” – részletezte a Mihír megkeresésére Benedek Zakariás.

A parlamenti képviselő elmondta, mindkét ügyben folytatott már tárgyalásokat az illetékes szakhatóságok képviselőivel, telefonbeszélgetésünkkor pedig éppen a szállításügyi minisztériumba tartott, hogy ebben az ügyben beszéljen a közúti infrastrukturális társaság igazgatótanácsának az elnökével. Mint mondta, a fejleményekről tájékoztat.

Bizakodó vagyok, hiszen egy roppant fontos beruházásról van szó, ami életeket menthet. Meggyőződésem, hogy megkapjuk a szükséges támogatást” – reménykedett a tárgyalás előtt a politikus.