Három nap alatt a második medvét gázolták el a romániai  A1-es autópályán – idézte hétfőn az Agerpres hírügynökséget az MTI.

Az újabb baleset hétfő hajnalban történt a dél-erdélyi autópálya egyik Szeben megyei alagútjában. Amint Elekes Róbert, a brassói regionális útügyi igazgatóság szóvivője közölte: a balesetben ezúttal sem történt személyi sérülés, de a nagyvaddal ütköző gépkocsi megrongálódott.

A szóvivő szerint az útügyi igazgatóság nem találja a magyarázatot a történtekre, ugyanis az autópályát kerítés szegélyezi, amelynek éppen azt kellene biztosítania, hogy ne kerülhessenek állatok az úttestre.

Hozzátette: Szeben megye prefektusának a segítségét kérik, hogy ne történhessen hasonló eset.

Az útkarbantartó illetékese azt is közölte, hogy a vadállatok esetleges megjelenésére figyelmeztető táblákat helyez ki arra az autópálya-szakaszra, ahol az elmúlt napok medvés balesetei történtek.

A hétfő hajnali baleset szintén Nagyszeben közelében, a szombat hajnalitól mintegy hat kilométerre történt. A szombati baleset után az útkarbantartó illetékese azt feltételezte, hogy a vadállat egy felhajtónál jutott az autópályára.

Hétfőn délelőtt két gondozóra támadtak a medvék, amikor a nagyvadak ketrecét takarították a brassói állatkertben. Egy 47 éves gondozó állapota válságos, a másik, 60 éves férfi pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrség bűnügyi kivizsgálást indított az ügyben.

Közben Tusnádfürdőn a Szent Anna vadásztársulat két garázdálkodó medvét is kilőtt. Ismert: a környezetvédelmi minisztérium két bak medve kilövését, továbbá négy anyamedve és kilenc bocs elköltöztetését engedélyezte azt követően, hogy idén nyáron négy esetben támadtak emberre a medvék a fürdővárosban.