Vasárnap reggel fél hatkor az utcaseprők riasztották a 112-őt, hogy medvét láttak a belvárosi Eötvös József utcában. A hatóságok azóta is keresik.

Vasárnap korán reggel az utcaseprők az őket szállító cégautóból látták, ahogy egy medve az Eötvös József utcából a Tó utca irányába kanyarodik.

„Én nem voltam szolgálatban, de kollégáim azt mondják, biztosan medve volt, nem is kicsi, szerintük bikaborjú nagyságú, kifejlett példány” – mondta portálunknak kollégáira hivatkozva a szintén utcaseprőként dolgozó Attila.

Természetesen a rendőrségnél is érdeklődtünk. Elmondták, reggel fél hatkor riasztották a 112-őt, a rendőrség és a csendőrség egységei is átfésülték a városközpontot, de a medvével nem találkoztak.

Közben a Facebook közösségi oldalon is megjelentek olyan bejegyzések, miszerint reggel hatkor a Tomcsa Sándor utcában, a tízemeletesek előtti parkolóban látták a medvét.

Fél hétkor a kórház szolgálatban lévő kapusát riasztották a belgyógyászatról, hogy a medve a fertőző osztály épülete mögött sétál. „Azonnal hátraszaladtam, de nem láttam semmit, sőt még nyomokat sem. Nem tudom, nem-e volt vaklárma az egész, mert a nyoma kellett volna látszodjon a vizes földön. Én eléggé megnéztem, de nem láttam semmit. A kukák ki voltak borítva ugyan, de azokat a kutyák is kiboríthatták. Szerintem az utcaseprők is egy nagy kutyát láttak” – válaszolta megkeresésünkre a kórház kapusa.

Közben a közösségi oldalon dr. Nagy Kinga Krisztina, később pedig dr. Andrészek Csaba Zoltán is egy olyan fotót posztolt, amin jól kivehető a medvenyom. Íme:

Az erdészetet a rendőrök riasztották, mondta a Mihírnek Mărmureanu-Biró Leonard. A Nagy-Küküllő Vadász és Horgász Egyesület igazgatója óvatosságra int: „Egyelőre nincs nyoma a medvének, de résen kell lenni, nem szabad félvállról venni a dolgot. Megtörténhet, hogy még mindig valahol a városban van, elbújt, s mivel meg lehet ijedve, ezért kiszámíthatatlan, bármikor rátámadhat egy járókelőre. Meg kell keressük, minél hamarabb, s el kell altassuk” – mondta Mărmureanu-Biró.

Idén nyáron egyébként az Éltetőkút utcában, valamint a Széldomb aljában is láttak medvét, tavaly egy Gimnáziumnál felbukkanó róka okozott riadalmat.