Mesél az erdő elnevezéssel indítanak rendezvénysorozatot a Madarasi Hargitán október 30-án.

A rendezvényt megelőző napon, október 29-én a hegyre vezető utat szaladva is megtehetik a mozogni vágyók a Feel Good Sportegyesület csapatával. Akik aznap érkeznek, Kusmó-bulira számíthatnak.

A túrázás hívei a Szökő-vízeséshez és a Rákosi-csúcsra mehetnek fel az Erdélyi Kárpát Egyesület tagjaival, akik viszont az üzletben érdekeltek, azok a hegyvidéki pályázati lehetőségekről hallgathatnak előadást.

A több helyszínen történő eseményen természetvédelemmel kapcsolatos dokumentumfilmeket fognak vetíteni, a nosztalgiázni vágyók pedig történeteket mesélhetnek arról, milyen volt, amikor gyalog és traktorral mászták meg a Hargitát.

A múltat idézve Régi szép idők címmel fotókiállítást is szerveznek, amelyre október 23-ig várják a múlt századi, Madarasi-Hargitán készült fényképeket. A fotókat a magyari.tekla@madarasihargita.ro e-mailcímre várják.

A helyi vendéglátósok és civil szervezetek felvállalt rendezvényén a természet nyújtotta és helyben készült finomságokat kóstolhatnak az odalátogatók, fát ültethetnek, valamint sílécbemutatón vehetnek részt.

Borkóstolót is tartanak az első ízben megszervezendő rendezvénysorozaton, amelynek a fénypontja Földes László Hobo Halj meg és nagy leszel! című zenés előadóestje lesz a Súgó Panzióban.