Székelyudvarhely megyei jogú város polgármesteri hivatala örömmel jelenti: elindították a városi kutyamenhely honlapját. Az idénre ígért új, korszerű menhelyről egyelőre nincs hír.

A Rákóczi úton található a polgármesteri hivatal által működtetett városi kutyamenhely – melynek honlapját a kutyamenhely.udvarhely.ro oldalon lehet elérni – siralmas állapota miatt kerül időről-időre a címlapokra: a befogott ebek szűk ketrecekben, állathoz sem méltó körülmények között tengődtek.

Hiába a fel-fellobanó igyekezet, a családok értelemszerűen inkább internetről vettek ebet, mintsem betérjenek a kutyust akaró kisgyerekkel a bűzlő ketrecek közé.

Két éve az esővíz-elvezető árok dugult el egy vihar következtében, a menhelyet elárasztotta a víz, több szerencsétlen négylábú egyszerűen megfulladt.

Az életben maradtak számára nagyszerű hír, hogy most már rajta vannak az intereneten: a fent említett oldalon ismertetővel és adatokkal ellátva teszik közzé a befogott és a menhelyen tartott ebek fotóját, így lehet követni sorsukat, s örökbe is fogadhatók.

A honlap tanúsága szerint jelenleg hat kutya vár szerető gazdira, a városban azonban ennél jóval többen kóborolnak – ezt egyébként a legutóbbi önkormányzati ülésen szóvá is tették a tanácsosok.

A régi hulladéklerakó szomszédságában épülő új, európai uniós normáknak megfelelő, s főként: a kutyák igényeit kielégítő kutyamenhely átadására, úgy tűnik, egyelőre még várni kell.

Az új menhely létrehozásáról először négy évvel ezelőtt cikkezett a Mihír...