Korszerű elektronikus felületen jelennek meg a megye pályázatai – Hargita megye tanácsának éves támogatásairól, elérhetőségükről a megyei tanács alelnöke, Bíró Barna Botond ma délután tartott tájékoztatót Székelyudvarhelyen.

Kiderült, könnyítésként a megyei tanács összesítette pályázatait és a hozzuk tartozó útmutatókat, melyeket ezentúl az intézmény erre a célra létrehozott honlapján érhetnek el az érdeklődők.

A www.palyazatok.hargitamegye.ro honlapon összesítette a megyei tanács a vissza nem térítendő támogatásait, melyet civil szervezetek, egyesületek számára írnak ki évente. A honlapon megtalálható a nyolc kiírás részletes adatokkal, útmutatóval, űrlappal, és ami újdonság, fórumlehetőséggel is.

Hogy minél kevesebb formai hibás pályázat szülessen, igyekeznek időben válaszolni a kérdésekre, mondta Bíró Barna Botond alelnök, tehát a fórum mindenkinek a hasznára lehet.

Bíró Barna Botond. Segítséget nyújtanak a civileknek
Fotó: Csedő Attila

A pályázatok határideje április 19-dike, és a pályázati program aktuális ütemének útmutatója lesz mindig aktív – vagyis elsőként a pályázat megírása, majd a támogatás elköltése és rögtön ezután az elszámolási útmutató.

Ez az oldal tartalmazza majd társintézmények pályázatait is, nemsokára ugyanitt elérhető lesz a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság öt támogatási kiírása.

Idén nagyobb a keretösszeg az általános kulturális programokra, valamint az önkéntes tűzoltó egyesületek számára, ezt pedig az előző évek számos jó pályázata teszi indokolttá.

Kérik a pályázókat, hogy pár nappal a határidő lejárta előtt nyújtsák be a dokumentációt, amit személyesen, avagy a megye területi irodáiban – Székelyudvarhelyen, Székelykeresztúron, Gyergyószentmiklóson és Maroshévízen – tehetnek meg, hogy jusson idő korrigálásra, kiegészítésre, ugyanis utólagos hiánypótlást nem tesz lehetővé a szabályzat.

Az új honlapot székelyudvarhelyi fiatal informatikusok készítették a pályázó civileken való segítségnyújtás szándékával, ingyen.