Székelyudvarhely, a miccsek, meg az erdélyiek: három szereplő egy hamis interetnikus konfliktusról – ezzel a címmel publikált Lucian Mândruță újságíró egy bejegyzést pénteken a blogján, a lucianmindruta.com oldalon a székelyudvarhelyi Kaufland falatozójánál történt esetről.

A közismert újságíró Andrei Rădulescut, a székelyudvarhelyi Kaufland igazgatóját kérdezte az incidensről. Az igagató kifejtette: a Milițanul nevű vlogger szándékosan ment a falatozóhoz, hogy botrányt generáljon – ezt támasztja alá az is, hogy nem egyszer, hanem háromszor tért vissza a grill részleghez.

Íme a Kaufland biztonsági kamerájának a felvétele!

Először kért egy adag miccset, amire az eladónő ROMÁNUL válaszolt, hogy tíz órakor nyitnak. Ekkor a kliens elment. Néhány perc után visszatért, és evőeszközöket kért. Megkapta.  Amikor harmadjára tért vissza, MAGYARUL kérte az eladónőt, magyarázza el, hogy az üzlet miért nyit nyolckor, és a grill részleg tízkor – ez kimaradt a filmből...

A kiszolgálónő szerint a kliens tökéletesen beszélt magyarul, akcentus és nyelvtani hibák nélkül. Ezek után a kiszolgálónő ismételten elmagyarázta ROMÁNUL, hogy tízkor nyitnak. Néhány perc múlva a kliens bekapcsolta a kamerát, innen kezdődik a nagy port kavart felvétel.

Amikor újból kért egy adag miccset, a lány mondta, hogy elrendezi. Elvette a pénzt, ez látszik a filmen is. A pénztárgéphez ment, de túl korán volt, így a rendszer még nem működött. Amikor látta, hogy nem megy a kasszagép, visszaadta a pénzt, a többi ismert...

Amikor az igazgató kiment a részleghez, a kiszolgáló megijedt, később elkezdett sírni, mert félt, hogy kirúgják. A többi kliens ezután kezdett veszekedni a „milicistával.”

A Mihír megtudta: a kiszolgálónőt semmilyen bántódás nem éri, továbbra is a cég alkalmazottja marad.

A „milicista” egyébként bukarestiként mutatkozott be. Információink szerint azonban egy marosvásárhelyi férfiról van szó, akinek jelenleg 12 pere van folyamatban.