Az egyik központi kávézó biztonsági kamerája és egy taxisofőr is megörökítette a városközpontba látogató medvét.

Miközben Jakab Attila vadászegyesületi elnök fenntartásokkal kezelte a portálunkon megjelent hírt, miszerint vasárnap korán reggel egy termetes medve kószált a városközpontban, a nem mindennapi esetről videók jelentek meg a közösségi oldalon.

A Grében kávézó biztonsági kamerája, valamint egy taxisofőr által készített felvételeken is jól látszik, egy kifejlett példány rótta vasárnap reggel Székelyudvarhely belvárosának utcáit.

„Egy nyomot ugyan lefényképeztek, de én nem vagyok benne biztos. Olyan nyomot én is tudnék csinálni” – jelentette ki a vaklármáról cikkező Székelyhonnak a vadászelnök, miután cikkünkhöz egy fotót mellékeltünk, amely a városi kórház udvarán készült, s amelyen egy nagyobb medvelábnyom látható.

Ilyen medvét Jakab Attila biztosan nem tudna csinálni, a felvételek minden kétséget kizáróan bizonyítják: már Székelyudvarhely központjába is bemerészkedik a nagyvad. A medve állítólag a Szentimre utca felől érkezett, s a Varga-patak Tomcsa Sándot utcai hídja alatt tűnt el, akkor látták utoljára.

A medve ámokfutását egy helyi taxis is megörökítette, meglepettségét ő sem tudta palástolni.