Középiskolásoknak hirdet termékfejlesztői és innovációs csapatversenyt és mentorprogramot az U-Hub.  Negyedmagaddal még egy heted van a jelentkezésre!

Érdekel a számítástechnika? Van egy jó ötletetek és szeretnétek segítséget kapni a kivitelezéséhez? 

Akkor jó eséllyel nektek szól az U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösség, valamint az ErGo Egyesület közös mentorprogramja: az IT-s szakmai tábort is magába foglaló program szervezői 4-5 fős középiskolás csapatok jelentkezését várják.

Felhívásuk szerint nem árt, ha a csapatban akad legalább 1-2 informatikus, vagy programozni tud(ogat)ó diák, de ez semmiképp nem kizáró tényező.

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány Heuréka elnevezésű kiírása révén szeptemberben induló mentorprogram a tervek szerint két hónapig tart, amit novemberben bemutató és verseny zár.

Hogy egyáltalán miben érdemes gondolkodni? A felhívás szerint bármilyen új számítástechnikai megoldás szóba jöhet, a jelentkezők gondolkodhatnak mobilos vagy webes alkalmazásokban, de akár robotikával kapcsolatos megoldásokra is.

Előnynek számít, ha az ötleteteknek van helyi vonatkozása is, hasznos lehet az udvarhelyszéki, székelyföldi régió számára.

A tervezett program szerint, az augusztus 31-i jelentkezési határidő lejárta után felkészítő következik, majd a részvevők egy ötletversenyen vesznek részt.

A továbbjutó csapatok számára ingyenes képzéseket és szakmai tábort szerveznek, ahol számítástechnikai cégek által kinevezett szakemberek segítenek abban, hogy a diákok prototípusokat készíthessenek ötleteikhez - ehhez a cégek a szükséges fejlesztési eszközöket biztosítják. Ha pedig a prototípusok jól sikerülnek, akkor a díjak sem maradnak el.

A programról, a menetrendről bővebben erre a linkre kattintva olvashatsz, de jelentkezi is itt lehet.