Hét éve él Magyarországon az a lövétei származású nő, aki szombaton kifütyülte Orbán Viktort. Az Udvarhelyi Hírportál az internet új „celebjével” készített interjút.

A cikkből kiderül, hogy Ladó Andrea, mert így hívják a tiltakozót, szoftverfejlesztő informatikusként dolgozik a magyar fővárosban. A lövétei lány mögött nehéz hét van, bevallása szerint éjszakákat nem aludt, még álmában is a tiltakozást szervezte, de úgy érzi, nem sokat sikerült megvalósítania az ötleteiből.

Végül pénteken este 10 órára sikerült elkészítenie azt a molinót, ami a napernyőjére volt kitéve, és amin az RDE Hargita szemétlerakóból származó csurgalékvíz miatt tiltakozott. Csak azután indulhattak el egy barátjával Pestről Tusnádfürdőre. A késői indulás miatt az Orbán-beszéd kellős közepén érkezett meg Tusnádfürdőre, szinte lekéste azt. A kialvatlanság és a hosszú út miatti fáradság miatt beszéltem zavarosan, amikor a tévések, videósok kérdeztek” – állította az UH-nak.

Ladó Andreának az nem tetszik, hogy az RDE Harghita kft-n keresztül annak tulajdonosa, a magyar állam közvetve szennyezi a Székelyföldet, s azt sem szerette volna, ha „Orbán zavartalanul ismét elmondhassa a hülyeségeit.”

Ladót az zavarja, hogy a magyar kormány – szerinte – közeledik az oroszokhoz, eladja az állami vagyont, s az intézkedések közül ő csupán a vasárnapi zárva tartással ért egyet. A lövétei lány ezek miatt csalódott Orbánban - holott korábban bevallása szerint hódolója volt - ezért ment el Tusnádra tiltakozni.

Ladó Andrea az erőszak miatt nem perel, azért azonban, hogy Soros György fizetett provokátorának nevezték a kormánypárti politikusok, igen.

A közel negyvenéves nő azt mondja, a HVG riporterének kérdéseire először azért nem tudott válaszolni, mert a biztonsági őr megfeszítette a kezét, utána, amikor már lehetett volna, akkor „olyan álmos voltam, hogy hülyeségeket beszéltem.”

Az interjúból az is kiderül, hogy Ladó nem tagja egyetlen pártnak sem, de szeretne belépni az LMP-be.