Deák Zsombor sepsiszentgyörgyi triatlonista ismét Székelyudvarhelyre látogat. A profi ironman idei előadássorozatának ötödik állomása a városi könyvtár.

A december 4-én, kedden délután 6-kor kezdődő előadáson izgalmas témát boncolgat a sportoló. Ki ne hallotta volna már, hogy „Minden fejben dől el!”? Van, akit motivál ez a gondolat, van, akinél ingerültséget vált ki. De nézzük ezt a kijelentést egy ironman szemszögéből, akinek 3,8 km úszás,180 km kerékpározás és 42 km futás teljesítéséhez a fizikai felkészültség jó alap ugyan, de a mentális állapotán áll vagy bukik a versenye.

El sem tudod képzelni hogyan lehet a holtpontokon (amelyek egy közel fél napos verseny alatt elég gyakran felbukkannak) túllépni? Mi történik olyankor a fejedben, mikor minden fáj, még nagyon sok van hátra és igaziból a „semmi értelme az egésznek, miért is csinálom én ezt?” állapotban mégis beérsz a célba? Hogyan lehet a pozitív gondolkodást a mindennapi életben is hasznosítani?

Ha érdekelnek a válaszok, akkor az előadáson a helyed!

Deák Zsombor sepsiszentgyörgyi ironman. 2013-tól profi triatlonista, világkupákon vesz részt, ahol többször sikerült a top 5-be kerülnie. Főként Ázsiában, Európában és Ausztráliában él és versenyzik.