Végre kiderült az igazság a Székelyföldön románul kért kenyér mítoszával kapcsolatosan. Egyszer valóban megtörtént, de az illető nem azért nem kapott kenyeret, mert románul kérte volna...

Létezik egy olyan városi legenda, miszerint a románok azért éheznek Székelyföldön, mert ha valaki románul kér kenyeret a boltban, akkor nem szolgálják ki. A Times New Roman álhírportál kiderítette a mítosz mögött rejlő igazságot.

Mint írják, azt követően, hogy éveken keresztül borzolta az idióták kedélyeit, a Székelyföldön románul kért kenyér mítosza egyszer s mindenkorra megdőlt!
Úgy tűnik, valóban megtörtént, hogy egy románnak nem sikerült kenyeret vásárolnia, de nem azért, mert románul kérte volna, hanem mert nem volt elég pénze hozzá. Utolsó pénzén – állítólag – a Nagy Románia újság egy példányát vásárolta meg.

Már tudjuk, miért éhezik Dan Tanasă
Fotó: Times New Roman

„Emlékszem rá – mondta Sárkány István, egy kenyérbolt tulajdonosa. – Nem volt elég pénze, ezért cserébe felajánlotta a Nagy Románia egyik példányát, de visszautasítottam. Ha egy Playboy-t vagy legalább egy rejtvényújságot ajánlott volna fel, még hagyján, de Vadim Tudor lapjával tényleg nincs mit csináljak. Kemény a papírja és felsérti a bőrt.

A román peches is volt, mert gyorsan kellett távoznia. Autójában ugyanis becsípődött a mánélés kazetta, ezért gyorsan kirohant, hogy megmentse a szalagot.

„Ha még maradt volna, valószínűleg megsajnálom és adok neki egyet ingyen” – mondta Sárkány István, megjegyezve, hogy az eset végül is jót tett a vállalkozásának.

Miután elterjedt a Székelyföldön románul kért kenyér mítosza, naponta tucatjával érkeztek a románok, hogy kiderítsék az igazságot.

– Természetesen mindenkit kiszolgáltam, elvégre azért sütök kenyeret, hogy el is adjam ezeket – mesélte a pékség tulajdonosa.

(Forrás: Times New Roman)