A székelyudvarhelyi önkormányzat csütörtöki ülésén bejelenti lemondását tanácsosi tisztségéről Jakab Attila. A Koalíció színeiben mandátumot nyert EMNP-s városatya szó szerint vette választási szlogenjüket, és jobbra váltott: városmenedzserként folytatja.

Egyedüliként jelentkezett, így értelemszerűen ő nyerte meg a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának városmenedzseri állására kiírt pályázatot Jakab Attila.

A választott tisztsége miatt összeférhetetlen lenne állásával, ezért helyét a választási listán utána következő személyek valamelyike foglalhatja el – erről egyelőre nem született döntés. A sorrend mindenesetre a következő: Ketesdi Imre, Takács János, az időközben elhunyt Incze Béla, valamint Simó Árpád.

Jakab a néppártban betöltött tisztségeiről is lemondott, mint viccesen megjegyezte, nehéz lesz megszokni, hogy politikailag nem kell állást foglalni különböző ügyekben.

Azoknak, akiket netán foglalkoztat a téma leírjuk, hogy az EMNP megyei elnöke Zakariás Zoltán megyei tanácsos, a székelyudvarhelyi gondokra pedig Ölvedi Zsolt helyi tanácsos, gyógyszerész próbál gyógyírt találni.

Jakab Attila székelyudvarhelyi városmenedzserként természetesen Székelyudvarhelyért szeretne dolgozni a jövőben. Szerinte „van munka bőven, nem fogok unatkozni.”