Egy máréfalvi állattartó sebesítette meg a község polgármesterét csütörtökön. Kovács Imrét arcán, vállán, és karján érte sérülés.

Több szúrással sebesítette meg egy törvénytelenül legeltető máréfalvi lakos Kovács Imrét, Máréfalva polgármesterét április 6-án, csütörtökön.

A máréfalviak elmondása szerint egy helyi állattartóról van szó, aki törvénytelenül legeltetett mások területein, az elöljáró pedig többszöri lakossági bejelentés nyomán ment ki a helyszínre a helyi tanácsosokkal.

Az állatok tulajdonosa zsebkésével támadt rá a polgármesterre, aki jelenleg a székelyudvarhelyi kórházban fekszik. Értesüléseink szerint az állattartó a fején, a vállán és a karján szúrta meg a településvezetőt.

Az esetet a  megyei rendőrség szóvivője is megerősítette, de a megyei tanács is közleményt adott ki csütörtök este, amiben azt írják: a megyeelnök beszélt Mihalache Constantin megyei rendőrparancsnokkal, aki biztosította, hogy teljes erővel keresik a tettest, bevonták az ügyészséget is, és bíznak benne, hogy minél hamarabb elő tudják állítani.

A helyiek elmondása szerint egyébként a konfliktus nem újkeletű, az állattartó gazda rendszeresen más területein legeltetette állatait, a marhák nyár idején a veteményesekben is kárt tettek.

Információink szerint pénteken reggel a rendőrök még nem kapták el a Kovács Imrét megsebesítő gazdát. A polgármester sebesülése egyébként nem életveszélyes.