Idén kétfelé oszlik a 7. SZMÖ Biker Festival bevételének
jelentős része, egyik fele Gyimesközéplokra, a másik Agyagfalvára kerül. Utóbbit tegnap adták át.

„Mindig száguldanak, bűnözők és rossz emberek”. Hollywoodi sikerfilmek, hírhedt motorosbandák és szerencsétlen balesetek egyaránt felelősek a motorosok negatív képének kialakulásáért.

Pedig a bőrszerkó alatt érző szív dobog, avagy a motorosok összetartanak.
A bosszantó és kirekesztő, általánosításból táplálkozó előítéletek ellen egyetlen orvosság létezik, mindig, minden helyzetben jót cselekedni, és ezzel példát mutatni.

Szerencsére napjainkban számos olyan kezdeményezés látott napvilágot, melyek növelik a motorosok renoméját, méghozzá azáltal, hogy lehetőséget biztosítanak az önzetlen segítségnyújtásra.

Ilyen a Székely Motoros Összefogás (SZMÖ): a kézdivásárhelyi Flagellum Dei MC, a székelyudvarhelyi Independent Eagles MC, a kászoni KMB Motors MC, a csíkszeredai Rebel Wolves MC, valamint a Sons of Attila RC által idén hetedik alkalommal megrendezett jótékonysági motorostalálkozó és rockfesztivál.
Noha a fesztivál neve egyszerűsödött (SZMÖ Biker Festival), a jótékonysági aspektus ezúttal sem maradt el, a találkozó bevételének jelentős részével és az adományokból begyűlt összeggel ismét segítenek a motorosok.

Idén egy agyagfalvi, leukémiás kisfiú, a két és fél éves Fosztó Keve és az Edwards szindrómával született gyimesközéploki Balázs Anna részesül a motorosklubbok támogatásában.

 

Látogatás Agyagfalvára

Tegnap Agyagfalva rövid időre motoroktól lett hangos, az öt motorosklub képviselői azért látogattak el a Bögöz községhez tartozó településre, hogy személyesen adják át Keve édesapjának az összegyűlt támogatást.

Fosztó Zsolt elmondta, hogy kénytelenek voltak két évre a gyerekeikkel együtt Magyarországra költözni, hogy a kezelés ideje alatt is együtt legyen a család. Vállalkozását szünetelteti, a drága, de értéküket gyorsan vesztő felszereléseken is igyekszik túladni. Nem mondott le arról, hogy valamikor a jövőben folytassa, de most mindennél fontosabb Keve gyógyulása. Fosztó Zsolt megjegyezte, hogy szerencsés esetben legalább két év kell, hogy Kevét egészségesnek nyilvánítsák, így ha nem is feltétlenül a gyors, de a biztos felépülésben reménykednek.

 

Köszönet

Ami a jövőt illeti, a SZMÖ 2020-ban is megszervezi Erdély egyik, ha nem a legnagyobb motoros rockfesztiválját, amelynek bevételéből továbbra is jelentős összeget fordítanak adományozásra, beteg, nehéz sorsú gyerekek és családjaik megsegítésére.

De addig is hálájukat fejezték ki annak a több ezer érdeklődőnek, akik ellátogattak a 7. SZMÖ Biker Festiválra, hiszen részvételükkel ezt a nemes ügyet szolgálták, ismételten köszönetet mondtak a rendezvény támogatóinak, továbbá az adományozóknak is: a Firebirds motoros baráti társaságnak és a tombolajáték győztesének, a sepsiszentgyörgyi Szász Adélnak.

  Fotó: George Gheorghiță - GG Pix Studio