A Tehnoutilaj, az SZKC, valamint a Cegléd férfi kézilabda csapatának egykori játékosának edzői munkája 1994-ben a ceglédi lány csapatnál kezdődött, 2005-2008-ban a százhalombattai ifikkel folytatódott, majd 2009-ben a Tápiószele női csapatával feljutott a harmadosztályból a másodikba.

Az utóbbi években a ceglédi Kék Cápák felnőtt és ifi csapatait irányította, másfél éve egy hónapig ideiglenesen az NB1-es felnőtt férfi csapatot is irányította.

„Úgy gondolom, a csapat képes arra, hogy bennmaradjon az NB1-ben” – fogalmazott a klub honlapjának Jakab. A Cegléd jelenleg 9 ponttal a tizedik a 14 csapatos bajnokságban, 16 meccsből mindössze háromszor hagyta el győztesen a pályát, háromszor ikszelt, tízszer pedig kikapott.

A Kék Cápák edzőjeként

Jakab immár a második székelyudvarhelyi edző a magyar férfi kézilabda élvonalban, miután idéntől az Orosháza kispadjára Bakó Botond ült le.

Bakónak sem lesz könnyű dolga, a szintén udvarhelyi Ferenczi Botond és Szabó Levente által is erősített orosházi csapat a 15 forduló alatt gyűjtött 6 pontjával jelenleg az utolsó helyen áll.

A Cegléd-Orosháza „székely rangadót” február 25-én rendezik.