Sajtóinformációk szerint a székelyudvarhelyi származású László Csabának meg vannak számlálva a napjai a skót másodosztályú Dundee United kispadján.

László tavaly a másodosztály második helyén vette át a nagy múltú csapatot, viszont irányításával a gárda csak a harmadik helyen végzett, ráadásul az élvonalért rendezett rájátszásban már az elődöntőben búcsúzott.

A székely edző azonban továbbra is élvezte a vezetőség bizalmát, teljesen szabad kezet kapott a nyár elején, ennek eredményeként tizennégy játékostól, illetve a teljes orvosi stábtól és a kapusedzőtől is megvált.

Az eredmények azonban az új idényben sem jöttek, a Dundee a Ligakupában négy meccséből hármat elveszítve már a csoportkörben búcsúzni kényszerült, ráadásul az első bajnokin hazai pályán szenvedett 3-2-es vereséget a Dunfermline Athletictől.

A United a hétvégén a Queen of the South otthonába látogat, s könnyen lehet, hogy egy újabb kudarc esetén az 54 éves László Csaba utoljára ül majd a patinás skót csapat kispadján.

A nyolcvanas években UEFA-kupa döntőig és BEK elődöntőig jutó Dundee United célja egyértelműen az élvonalba való feljutás, hiszen a 2016-os kiesése óta mindig elvérzett az élvonalba vívott rájátszásban.