Juhokra támadt, végül egy útjába kerülő ló lett az áldozata egy nagy termetű medvének Marosfőn.

A kutyák miatt fogta menekülőre a dolgot egy termetes medve Marosfő Fekete-Rez nevű részén: menekülés közben egy kikötött ló került az útjába, amelyre a megvadult bundás olyan erővel sújtott le, hogy betörte a patás koponyáját.

A tulajdonos szerint lova orrából ömlött a vér, feje nagyon eldagadt, a szerencsétlen állat pedig nemsokára kimúlt.

A helybéliek szerint a medvetámadások Marosfőn is rendszeresek, ám a kutyák rendszerint jó szolgálatot tesznek, elhajtják a medvéket.

Sok udvarhelyszéki megy a miniszterhez

A medvekérdés az udvarhelyszéki polgármesterek találkozóján is napirenden szerepelt. A július 5-ei, Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszterrel történő találkozáson való részvételre buzdította az elöljárókat Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Bíró Barna Botond. A miniszter asszony szóbeli válasza szerint fogadja a küldötteket Bukarestben.

Az udvarhelyszéki polgármesterek egybehangzó döntés hoztak arról, hogy medveügyben nagyszámban képviselteti magát Udvarhelyszék, vagyis polgármesterek, gazda- és vadásztársulatok, közbirtokosságok tagjai lesznek jelen a küldöttségben.

Múlt hét végén Fenyőkúton garázdálkodott - fényes nappal - a medve

Miután az elmúlt időszakban több helyen is pusztított a medve, többek közt Etéden, Bögözben, Bikafalván, Homoródszentmártonban, úgy vélik az elöljárók, ki kell állniuk amellett, hogy mielőbb megoldást sürgessenek a hatóságok részéről. Tenni kell valamit, mielőtt halálos medvetámadás történne, hangzott el a tanácskozáson.

Vasárnapra virradóra egyébként a Székelyudvarhely határában lévő Nagyoldalon is medvetámadás történt: a nagyvad két juhot és két bárányt ölt meg.