Február 8-án, pénteken reggel fél kilenckor a rendőrség és a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság (DIICOT) munkatársai Székelyudvarhelyen állították meg azt az autót, amelyben fél kiló marihuánát találtak, tíz csomagra osztva.

A kannabisz a 29 éves J.S.B. Volkswagenjének csomagtartójában, egy hátizsákba volt elrejtve. Mint kiderült, utastársa, a 41 éves B.R. hozta be – vélhetően autóbusszal – Magyarországról. Utóbbinál a házkutatás során további ötven gramm marihuánát találtak.

A DIICOT munkatársai egyébként egy héttel korábban Hargita és Maros megyékben tartottak házkutatásokat, egy rajtaütés során hétszáz gramm marihuánát, és egyéb hallucinogén anyagokat is találtak.

A drogkereskedelem visszaszorításáért szervezett akciók során Marosvásárhely és Ákosfalva mellett Szentegyházán is házkutatást tartottak, s összesen kilenc, 23 és 50 év közötti személyek otthonát kutatták át.

A tizenegy, drogkereskedelemmel és drogbirtoklással gyanúsított személy három hónaptól tíz évig tartó szabadságvesztést kockáztat, B.R. ellen kábítószer-behozatal gyanújával is vizsgálódnak. A rendőrség közleményben tudatta: három gyanúsítottat 24 órás őrizetbe vettek, majd hatvan napos hatósági felügyeletet rendeltek el ellenük.