A legrövidebb út Európába a Román Kupán keresztül vezet, mondta korábban Vlad Caba, az SZKC edzője. Egyelőre viszont egy nagy kanyart kell tegyünk délkelet irányba...

Az európai kupaszereplés a célja a Székelyudarhelyi KC férfi kézilabda csapatának a mostani szezonban, ehhez viszont a dobogón kellene végezni a bajnokságban, vagy megnyerni a Román Kupát, netán annak döntőjében kikapni a bajnoktól.

Kétségtelen, utóbbi opció tűnik egyszerűbbnek, de csak első ránézésre: igaz ugyan, hogy kevesebb, ám annál keményebb mérkőzésekkel lehet célba érni. Az első felmérő nemsokára, pontosabban február elsején következik, ráadásul a keddi párosítás értelmében Konstancán kell helytállniuk a piros-fehéreknek.

A Román Kézilabda Szövetség székhelyén sorsolták ki ugyanis a Román Kupa második körét, melynek tétje a legjobb négy közé, vagyis a Final Fourba jutás.

Nem mondhatni, hogy a szerencse az SZKC mellé szegődött: idegenben játszunk, ráadásul Vlad Caba csapata azt a Konstancát kapta ellenfeléül, amelyik tavaly B-divíziós létére Udvarhelyen ütött el – nagyon simán – a négy közé jutástól.

Furcsa mód egy vereség adhat reményt az udvarhelyieknek: a bajnokságban jelenleg második helyen álló, a harmadik SZKC-t öt ponttal megelőző dobrudzsai gárda otthonában ősszel szoros meccsen, vitatott ítéleteknek köszönhetően kaptak ki egy góllal Tálasék.

A versenykiírás szerint ezzel a találkozóval indul a 2017-es esztendő, a meccseket február 1-jén játsszák.

Román Kupa, negyeddöntő:
Tordai Potaissa–Temesvári Poli
Bukaresti Dinamo–Bukaresti Steaua
Konstancai HC–Székelyudvarhelyi KC
Dunărea Călărași–Bukaresti CSM