Nincs öt éve annak, hogy a székelyudvarhelyi Szabó Kobra Zoltán befejezte a földkörüli útját, most ismét útnak indul, hogy járjon egyet a világ körül. Igaz, most nem szárazföldön, hanem vízen habzsolja a kilométereket. És nem fekvőbiciklin, hanem vitorláshajón. És nem egyedül, hanem a családjával. Jó szelet, Kobra!

„Kedves barátaim! Néhányan már tudjátok, hogy párommal Jutkával és két apró gyerekkel indulunk vitorlázni a föld körül. Elindítottuk ezt az oldalt ahol olvasható lesz élményeink. Gyertek kedveljétek az oldalt és vitorlázzunk együtt!” – írta január 21-én Az Óperenciás tengeren is túl címet viselő, újonnan elindított Facebook-oldalán Szabó „Kobra” Zoli.

Az udvarhelyi világutazót valószínűleg nem kell bemutatni – némi túlzással mondva – még a nagyvilágnak sem, megtette ezt ő saját maga, amikor 2013. júniusában elindult Székelyudvarhelyről, hogy furcsa alakú székbicikijével megkerülje a Földet. Tizenhat hónappal és 32.441 kilométerrel később, 2014. októberében gurult be Udvarhely központjába. Most újra nyakába veszi a világot. Ezúttal nem egyedül, hanem párjával, Jutkával, valamint két gyermekével, a négy éves Zalánnal és az alig hat hónapos Lilivel.

Mint írja, az elhatározás 2018. májusában született, de azóta még sok minden történt és történni fog, míg a 14 és fél méter hosszú, 11 éves hajónak a fedélzetére lépve elindulnak a földkörüli útra. Az új Facebook oldalán Kobra Zoli részletesen beszámol a készületekről, a hajó beszerzéséről. Kiderül, hogy miként kapta a hajó a Hargita nevet, de az is, hogy magyar vagy román zászló helyett (Kobra kettős állampolgár) miért éppen belga lobogó alatt teszik meg az utat.

Kobra „kapitány” hosszú útra készül

Egyébként Az Óperenciás tengeren is túl Fb-oldalt is azért hozták létre, hogy az olvasók is részesei lehessenek hullámzó életüknek, amit az imbolygó ingatlanjukon, a Hargita nevű hajón élnek át a következő években. Útjukat a mihír is végigköveti.

„Elindultunk...megcéloztuk az Óperenciát, arra tartunk. Mostantól veletek is megosszuk utunk apró csodáit. Nézegessétek fotóinkat, olvassátok bejegyzéseinket, hogy ti is merjetek a meséből valóságot szőni, és megcélozni az Óperenciát” – olvasható a január 21-i bejegyzésükben.

Szerencsés utat, jó szelet és mesebeli utazást kívánunk Kobráéknak!