A Spirit Factory mellett, az új játszóház és a játékterem közötti részen, magánvállalkozók beruházásaként nyílik meg a hétvégén Székelyudvarhely második korcsolyapályája.

„A kezdeti terveket elvetettük, sokáig úgy tűnt, nem vágunk bele ebbe a vállalkozásba, ám hétfőn sikerült egyezségre jutnunk az Eurato Kft-vel, csütörtökön pedig már állt a pálya” - vágott bele a Mihír érdeklődésére Nagy Levente vállalkozó.

A Spirit Factory üzemeltetője elmondta: amennyiben az időjárás kegyes lesz, vagyis nem esik az eső, hétvégén – egyelőre próbaüzemmódban – megnyitják a kapukat a korcsolyázni vágyók előtt.

Az elképzelések szerint a 200 négyzetméteres pálya délelőtt 10-től este 9-ig folyamatosan nyitva tart majd, csupán néha iktatnak be tízperces pályapucolást, s egyszerre legfeljebb 50 személyt engednek jégre, akik egy óra siklásért 5 lejt kell fizessenek – gyereknek, felnőttnek egyaránt ennyibe kerül majd a beugró, ám a működtetők családi bérletekben és egyéb kedvezményekben is gondolkodnak.

„A hétvégi próbakorcsolyázás után többet tudunk majd, a jövő hétre egy rendszabályzatot is kidolgozunk” – ígérte Nagy Levente.

Az egykori kocsimosó helyén fűtött öltözőt alakítanak ki, korcsolyabérlésre is lehetőség nyílik, a vendégek pedig a Factory mosdóját használhatják.

Nagy szerint egyelőre korai arra vonatkozó becslésekről beszélni, hogy az említett két cégnek megéri-e majd a beruházás, azt viszont fontosnak tartotta leszögezni, hogy az új pályával alternatívát kínálnak azoknak, akik a városnak ezen a részén, a városi strandtól távolabb laknak.

Frissítés: Az új korcsolyapálya december 9-én, szombaton fél négykor nyitotta meg kapuit, este kilencig ingyen lehet rajta siklani.